A férjfogó süteményem. :)

Van az úgy, amikor az ember lányának nagyon kevés ideje van. És hirtelen valami nagyon gyors süteményt kellene sütni, mert jönnek látogatóba, vagy vinni kell valahova süteményt, vagy az ember lányának a kedves párja szól délután, hogy ja, én megígértem, hogy holnap viszek be sütit, mert villásreggelit tartunk bent a cégnél.

Na ilyenkor nagy levegőt vesz az ember, s összeszedi magát. Mégis milyen dolog az, ha boltban vásárolt süteményt küldök be a párommal? Na ne már, én tudok sütni!

Szóval a mai napra egy nagyon gyorsan és nagyon könnyen elkészíthető csokis süteményt hoztam. Azért is zseniális ez a sütemény, mert bármilyen formában meg lehet sütni, akár bármivel meg is lehet tölteni, még egy torta alapja is lehet, s ha a liszt helyett darált diót teszünk bele, cukor helyett meg mézet, akkor még az egészségünkért is tettünk valamit. Ha meg csak magunknak sütjük meg, mert finom, akkor a lelki egészségünkért tettünk nagyon sokat. 🙂 Az egyik volt kolléganőm azt mondta, hogy ez a “férjfogó” süteményem. Mert annyira finom, hogy bármikor találok egy férj-jelöltet, ha megkóstoltatom. 🙂 Hát nem tudom, ebből mi az igazság, de való igaz, a sütemény tényleg nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 dl édes vörösbor (ez adja meg az ízét, nem szabad kihagyni!)
  • 20 dkg csokoládé, kis kockákra vágva
  • néha teszek bele aszalt gyümölcsöt is, vagy magokat (ha van otthon)

Elkészítés:

  • a tojásokat szétválasztjuk
  • a margarint kicsit felmelegítjük
  • a tojássárgával habosra keverjük a cukrot meg a margarint
  • hozzáöntjük a vörösbort és simára keverjük
  • a lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral, fahéjjal
  • ezt fokozatosan hozzákeverjük a sárgás-margarinos keverékhez
  • a tojásfehérjéket keményre felverjük
  • óvatosan hozzákeverjük a masszához
  • a végén a csokidarabokat (és ha teszünk bele, akkor a magokat és az aszalt gyümölcsöket is) belekavarjuk
  • sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük
  • kb 25 -30 perc alatt sül meg, 170 fokon

Van, amikor muffin formában sütöm meg, úgy mutatósabb.

Lehet a tetejére még csokimázt is tenni, de szerintem az már csömörré teszi, én ki szoktam hagyni.

Legyen szép napotok!

Szeretettel: Kriszti

UI: Halloween-ra kreatívkodtam még tavaly. 🙂 De az alap ez a süti volt. 🙂

DSC_0813 SAM_1330

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!