Tegnap este ismét sütkéreztem, bár elég meleg volt a konyhában így nyáron. 🙂 De sebaj, egy kedves ismerősöm ötödik házassági évfordulójára készítettem egy szív alakú tortát. Nem bonyolítottam ezt sem túl, az egyszerűség híve vagyok, mint tudjátok. Nem kell ahhoz csillivilli, hogy finom legyen. 🙂
Ez egy csokis-túrós-barackos torta volt. Az alap egy kakaós piskóta. Nem részletezem, korábban már leírtam, hogy én hogyan készítem a piskótát.
A krém:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 6db nagyobb őszibarack
- 2 cs csokis pudingpor
- 1 l tej + 15 dkg porcukor
A csokis pudingot a leírás alapján elkészítettem, s megvártam, míg kihűlt. Nem szabad melegen semmihez sem hozzákavarni, mert akkor nem lesz jó a krém állaga (folyós lesz).
A barackokat apróra összedaraboltam, s hozzáadtam a cukorral kikevert túróhoz.
A már kihűlt csokis krémből egy keveset félre tettem, mert azzal vontam be a torta tetejét és oldalát. A maradékot hozzákevertem a túrós krémhez.
A már kihűlt tortát három részbe vágtam, s megtöltöttem a túrós-csokis krémmel. Az egészet bevontam a maradék csokikrémmel (azzal, amit korábban félre tettem), végül az egész tortát kidíszítettem. Így:
Azt mondta a “tulajdonos”, hogy nagyon finomra sikeredett. 🙂 Számomra mindig boldogság, mikor örömet szerezhetek a másiknak. 🙂
Legyetek jók: Kriszti
UI: és a torta az ünnepi asztalon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: