Ismét kísérleteztem egyet, ugyanis kellett valami reggelire. Így hát fogtam magam, és először is, jól megnéztem azokat a csodás hozzávalókat, amit a legnagyszerűbb baráttól kaptam a születésnapomra. Igen, Csilla, rólad beszélek.
Kókusz liszt, kókusz cukor (nagyon izgalmas, karamelles íze van, még nem találkoztam ilyennel, de beleszerettem), Quinoa liszt és hajdina liszt. Ezeket kaptam Csillától, hozta nekem a nagy Londonból. Köszönet érte! 🙂
Ezeken kívül még volt itthon sárga barackom, nem befőtt, igazi. Az eper után ez nálam a favorit gyümölcs, illetve banán. Mármint banán is volt itthon. Meg egy csomó tojás. Mit csinálok én ilyenkor? Barackos-banános pitét!
Ezek mentek bele:
Ez kettő banán meg hét szem barack. Na, jó, csak öt, mert kettőt megettem a feldarabolás közben. (De hetet is elbírt volna.)
A recept rém egyszerű: készítettem egy nyolctojásos piskótát, a szokásos, már korábban leírt módon. Csak: cukor helyett 1, azaz egy kanál kókuszcukrot tettem a sárgájába, bőven elég volt. Fehér liszt helyett pedig kókusz és quinoa lisztet vegyesen. 3-3 púpus evőkanál, illetve még tettem bele egy csomag sütőport.
A piskóta masszát egy tepsibe öntöttem, ráhalmoztam a gyümölcsöket, bele is nyomkodtam.
Előmelegített, 170 fokos sütőben kb 40 percig sült. Még tenni akartam bele aszalt szilvát is, de elmaradt. (Elfelejtettem….. 🙂 ) Illetve nagyon is elbírna még egy tábla kb, minimum 70 %-os kakaó tartalmú étcsokit, beletördelve! Ezt legközelebb teszek is bele.
Jó étvágyat! 🙂
Ja, a süti lemaradt:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: