Ma csak gyorsan. 🙂 Hoztam egy derelye receptet, szerintem mindenkinek érdemes kipróbálni, sokkal, de sokkal jobb nyilván, mint a fagyasztott változat.
Hozzávalók:
– 50 dkg liszt
– 2 db tojás
– kevés langyosvíz
– zsír és zsemlemorzsa a morzsához
– szilvalekvár a töltéshez
A lisztből, egy egész tojásból, s egy tojássárgájából (a fehérjét ki ne dobd, kell majd a kenéshez) s annyi langyos vízből, amennyit a tészta felvesz, feszes, kemény tésztát gyúrok. Kétfelé veszem. Az első cipót késhegynyire nyújtom.
A másik cipócskával ugyanezt teszem. (Én dupla adagot csináltam, ezért lett olyan sok, ami a képen is van.)
Még melegen tálalom. A lekvártól egész édes lesz, de aki még ennél jobban szereti az édeset, megszórhatja fahéjas cukorral.
Első próbálkozásra egész jól sikerült, finom lett nagyon, legközelebb viszont majd kisebb derelyéket kell szaggatnom, mert ahogy beleteszem a vízbe főni, iszonyatosan megdagad, s tényleg volt amelyik akkora lett mint egy kisebb tenyér. Mint mondjuk az én tenyerem, vicces volt. 🙂
Szerintem még félkész állapotában le is lehetne fagyasztani, tehát ha nagyon sokat készítünk belőle, akkor mehet a fagyóba, s elővehetjük, ha nincs időnk ezzel bíbelődni. 🙂
Jó étvágyat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: