A hétvégén egy epres süteményt sütöttem, míly meglepő, így eperszezon tájékán. Anyák napjára készült.
Nagyon egyszerű, semmi más nem kell hozzá, csak egy piskóta, egy kis túró, tejszín, meg eper. 🙂
A hozzávalókat nem is részletezem, inkább csak az elkészítést.
- sütöttem egy 8 tojásos kakaós piskótát, egy téglalap alakú tepsiben. Miután kihűlt, hosszában kettőbe vágtam.
- ez után elkészítettem a krémet. 1 kg túróhoz adtam kb 15 deka porcukrot, és három dl felvert habtejszínt. Jól összekavartam, majd hozzáadtam kb fél kiló kis darabra vágott epret. Ezzel is jól összekavartam.
- a krémmel megtöltöttem a piskótát, és a tetejére is azt kentem.
- végül félbevágott eperszemekkel díszítettem.
Nagyon finom lett. 🙂 Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: