Mindjárt eperszezon!

Mindjárt jön a kedvenc hónapom, illetve a kedvenc gyümölcsöm szezonja! Igen, a május és igen, az eper. A május a születésnapom miatt, naná. Az eper meg…az eper meg azért, mert édes, finom, és bármit lehet belőle készíteni. Imádom. Mikor kicsik voltunk, és otthon még volt konyhakert, rengeteg eperpalántánk volt. Mikor már szezonja volt a gyümölcsnek, kosárszámra szedtük naponta. Egyszer anyukám nem túl jól készített el egy epertortát. Ki akarta dobni, de az éppen nálunk vendégeskedő ismerős hölgyemény előtte kiette belőle az epret.

Aztán öcsém és én, mert egy hónapban van a születésnapunk (5 nap különbséggel), mindig epertortát kaptunk anyukám keresztapjától. (Tudjátok, aki cukrász volt.) Öcsém egyszer az én születésnapomra egy láda epret hozott. Illetve volt olyan, hogy vettem a piacon két kiló epret, kiültem a főtérre, s megettem az egészet egyedül. Akkor mondjuk nem voltam túl boldog. Kellett az eper. 🙂

Szóval mint látjátok rengeteg sztorim van ehhez a gyümölcshöz. Álljon itt az egyik kedvenc receptem, egy főzős újságban találtam meg. Már többször készítettem, nagyon-nagyon finom. A neve: epres sztracsatella torta. Naná, hogy finom, tele van eperrel és csokival! Az eredeti receptet én kicsit megmódosítottam, ugyanis megdupláztam az adagokat. Az újságban 22 cm-es tortaformára vannak írva az adagok, de én a nagy, 28 centisben készítettem el, erről lesz a kép. A recept, amit leírok, az viszont az eredeti.

Hozzávalók a piskótához:

Hozzávalók a krémhez:

Elkészítés:

Szeretettel: Kriszti

Tovább a blogra »