Almás habos álom

Amúgy almás-krémes a sütemény neve, de annyira finom és annyira ki van találva, hogy tényleg álomszerű. Ahogy az almás tölteléken a pudingos krém szétterül, s erre jön még rá egy tejszínhabos réteg….nem diétás sütemény. 🙂

Már nem is emlékszem, hogy mikor sütöttem először. Szerintem ezt a receptet is anyukám találta, valahol a világhálón. Nagyon jó vendégvárónak, mert mutatós, viszont nem bonyolult elkészíteni.

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 cs vaniliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás

A fenti hozzávalókból gyors mozdulatokkal egy omlós tésztát gyúrok, amit egy kivajazott, lisztezett tepsibe nyújtok bele. Ujjnyi vastagra kell kinyújtani, az a jó, ha a tésztaréteg csak mutatóban van. 🙂

Hozzávalók az almás krémhez:

  • 1,2 kg alma (már lereszelt állapotában)
  • 1,5 dl almalé
  • 1,5 dl tej
  • 1 kk fahéj
  • 2 cs vaniliás cukor
  • 4 ek cukor
  • 2 cs vaniliás pudingpor

A fenti hozzávalókból elkészítem az almás krémet. Az almát meghámozom, és lereszelem. Megdinsztelem, rászórom a cukrokat, illetve az almalevet. A pudingport a tejjel kikavarom, s miután az alma megdinsztelődött, ráöntöm. Folyamatosan kavarom, míg besűrűsödik. Az almás krémet rákenem a tésztára, s előmelegített, 170 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsül.

Hozzávalók a vaniliás krémhez:

  • 9 dl tej
  • 3 cs vaniliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg rama

A fenti hozzávalókból elkészítem a vaniliás krémet. Kb 7 dl tejet felforralok a cukorral, közben a maradék 2 deciben simára keverem a pudingport. Mikor a tej már forr, beleöntöm a pudingot, s sűrűre fűzöm. Kissé kihűtöm, s habosra kavarom a margarinnal. Mikor már teljesen kihült a vaniliás krém, illetve a megsült almás alap, akkor az alma tetejére egyenletesen rákenem a vaniliás krémet

A tetejére felverek egy 500 ml-es tejszínhabot. Ezt is rákenem egyenletesen, s az egészet megszórom csokireszelékkel.

Most meg is éheztem erre a sütire, lehet ez lesz a hétvégi sütögetés témája. 🙂

Szeretettel: Kriszti

DSC_0219

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!