Fekete-erdei meggyes

Vagy meggytorta. A Fekete-erdei meggyessel nagyon régen találkoztam először. Lehettem vagy 13 éves, mikor anyukám a receptet felfedezte egy újságban. Nagyon megtetszett, s arra gondoltunk, hogy mivel két nap múlva Húsvét lesz, így elkészítjük az ünnepre. Szombaton sütöttük meg a tortát, de apának és az Öcsémnek annyira ízlett, hogy nem maradt belőle másnapra.

Utána sok éven keresztül nem csináltunk ilyet, kicsit macerás, meg amúgy nem is jutott eszünkbe. Aztán egyszer az egyik munkahelyemen ilyen tortát vittem be a születésnapomra. Utána a kollégák minden alkalomra ilyet kértek (meg kenyérlángost….). Azóta nagyon sokszor sütöttem, volt már egyszerű vasárnapi torta, “csak úgy” torta és születésnapi torta. Mindenhogy tökéletes. 🙂 Elkészíteni sem nehéz, csak sokáig tart. Egy kakaós piskótát kell sütni, amibe tejszínt és meggyet töltünk, s a tetejét is azzal, meg csokireszelékkel díszítjük. Nem nagy ördöngösség.

Hozzávalók a piskótához:

Ezekből a hozzávalókból egy 26-28 cm-es tortaformában kakaós piskótát sütök. Ha kihűlt, akkor három lapba vágom. Ha nagyon duci, akkor négybe.

Hozzávalók a meggyes krémhez:

Hozzávalók a tejszínhez:

Továbbá: cseresznye vagy JÓ minőségű pálinka, csokireszelék

Elkészítés:

Szeretettel :Kriszti

Tovább a blogra »