Süteményt sütni, hát még enni, egy nagyon jó szombat délutáni program, amikor odakint esik az eső, és hideg van. Namármost, aki nem olyan szerencsés, hogy bármit ehet és nem hízik tőle, annak nagy kihívást jelent az, hogy hogyan is készítsen olyan süteményt, ami finom is, meg azért csökkentett a kalóriatartalma. Mert én igenis figyelek ezekre a tényezőkre is, nem hóbortból, hanem mert fontosnak tartom a saját és környezetemben élők egészségét. Így gyakran kísérletezem olyan süteményekkel, amelyekben nincs fehér liszt és cukor sem. Ezek nélkül is klasszul el lehet készíteni, gyakorlatilag bármit. Liszt helyett én már használtam darált diót, reszelt céklát, sőt a mostani süteményemben reszelt répa volt, térfogatnövelőnek. Nem lehetett rajta érezni, pedig volt kritikusom is! 🙂
Van egy olyan sütemény, hogy boci szelet. Én ezt alakítottam át, formáltam át, úgy, hogy liszt és cukormentes legyen. Az eredmény szerintem nagyon finom lett és még lelkiismeretfurdalásom sem volt. Megpróbálom pontosan leírni, hogy hogyan készült, bár ez egy ott helyben kitalált sütemény volt, s nem biztos, hogy mindent pontosan lemértem. 🙂
Hozzávalók:
Elkészítés:
Nagyon finom lett. Kísérletezzetek bátran!
Szeretettel: Kriszti