Van egy sütemény, a hólabda, amit mi mindig Húsvétkor sütöttünk. Szerintem eszünkbe sem volt, hogy azt télen kellene sütni. Ez is egyszerű, csak kicsit sokáig tart, mert pepecselni kell az összeállítással. De amúgy meg nagyon finom, és remek vendégváró sütemény.
Na ehhez a recepthez tenném hozzá, hogy ha van olyan bevált sütemény receptetek, amit már évek óra süttök, akkor nehogy újra keressetek rá, mondjuk az interneten. Ami már kipróbált, azt nem kell lecserélni. Ezt most csak azért mondom, mert anyukám gondolta, hogy majd beújít a recepttel. Igen ám, de ennél a receptnél a krém, hát hogy is fogalmazzak….nem volt túl szerencsés választás. Viszont feljavítottam, így már lehetett kenni. Tehát a tanulság: nem mindig az újdonság a jó…..
Hozzávalók:
- egy tepsi nyolctojásos kakaós piskóta (itt most nem írom le külön a receptet, azt a Charlotte-nál már megtettem.)
- a krémhez:
- 5 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- ha nem lenne elég sűrű (elképzelhető, pudingporuk válogatja), akkor lehet még egy csomaggal beletenni
- a szóráshoz kókuszreszelék, a tetejére pedig olvasztott csokoládé
Elkészítés:
- a piskótát kettévágom hosszában, utána vagy kis kockákra vágom (így nem marad belőle hulladék), vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom. (Itt a maradékot fel lehet mondjuk somlói galuskához használni.)
- a krémet elkészítem. A tejből négy decit felforralok a cukorral, a maradék egy deciben simára keverem a pudingport, hozzáadom a tejhez. Majd felfőzöm a krémet. Utána habosra elkeverem a margarinnal.
- a labdácskákat középen megtöltöm a krémmel, majd a külsejét is körbekenem a krémmel. Beleforgatom kókuszreszelékbe, s tálcára teszem.
- miután mindet elkészítettem, a tetejére olvasztott csokoládét csorgatok.
Lehet egyébként sima, fehér piskótával is elkészíteni. Illetve ha nincs kedvünk a labdákat kenegetni, akkor úgy is lehet, hogy a krémbe is kavarunk kókuszt. Ezzel a kókuszos krémmel töltjük meg a piskótát belül és kívül is, az oldalára kókuszt szórunk, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval burkoljuk be. Simán fel lehet így is szeletelni, s sokkal gyorsabban készen vagyunk. Így is nagyon finom.
Szeretettel: Kriszti
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: