Mit csinál az ember lánya szombaton este, ha éppen egész nap dolgozott, s este hat órára ér haza? Naná, hogy nekiáll egy torta elkészítésének, ami nagyon jól fog esni majd a vasárnapi lustálkodós reggelen. Szerintem tortát sütni nem nehéz, s nagyon szórakoztató. Mert olyan lesz, amilyet elképzeltünk, vagy amit kitaláltunk, kedvünkre alakíthatjuk, csak a képzelet szabhat határt. A torta szerintem egyedi dolog, mindenki másra esküszik, de ennek ellenére mindenkié nagyon finom. Persze, ha örömmel s szeretettel készül az a torta.
Amit szombat este készítettem, az saját találmány. Ugyanis így Húsvét közeledtével lapozgattam a főzős újságokat (mi mást), ötletszerzés gyanánt. S találtam egy meggyes tiramisu tortát. Viszont én kicsit “diétásabban” akartam elkészíteni, mint ahogy ott le volt írva, mascarpone helyett pedig utánaolvastam, hogy natur krémsajt is megfelelő. Így született meg a meggyes-krémsajtos torta, ahogy Zsolti szereti. (jó szottyosan. 🙂 )
Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
A fenti hozzávalókból gyakorlatilag piskótát kell sütni. A dió miatt kicsit lágyabb lesz a tésztája, de sebaj, ez így a normális. Én a tortaformát kikentem, és kb 170 fokos sütőben sült egy jó fél órát. (a forró vizes lábast most sem hagytam ki a sütő aljából.)
Miután megsült a torta, megvártam míg majdnem kihűlt, és utána négy rétegben felszeleteltem.
A következő krémmel töltöttem meg.
Miután a krémet is kikavartam, az alábbi módon töltöttem meg a tortát.
A torta egy teljes éjszakát pihent a hűtőben. Másnap reggel vettem észre, hogy a meggyben benne maradt lé (hiába csöpögtettem le), kifolyt a tálca szélére. Teljesen meg voltam rémülve, hogy most elrontottam, mert biztosan nagyon elázott a tészta. Miután felszeleteltem, nagyon szépen egyben volt, sőt kellett is neki az a meggylé. Így a piskóta részeibe jól beleivódott a csokis krém, meg a meggy íz, jó “szottyos” lett. Mondhatni így lett tökéletes a vasárnap reggeli kávéhoz. Ebéd után. S a másnapi délutánon is.